HTML

Szárnyalj szabadon!

Friss topikok

Központi írásbeli

2013.01.24. 14:13 ARAS

Szeptember óta szinte minden a felvételi körül forog. Legalább az első félévben szedd össze magad! - szóltak intelmeink a nagyobbik gyereknek.

Bújtam az internetet, nézegettem a szóba jöhető iskolák honalapjait. Mikor, hol lesz nyílt nap, igazgatói tájékoztató, előkészítő? Mert előkészítőre muszáj járni! Megnéztünk vagy 5-6 iskolát, neki tulajdonképpen mindegyik tetszett. (Vagy inkább minden mindegy, hagyjatok békén!) Kínkeservesen eljárogatott az előkészítőkre, bár néha fejfájás miatt távol maradt. Szegény gyerek! És szegény mi, szülők! Minek ez a sok stressz? Ráadásul épp most a leglustább, semmi se érdekli, ami iskolával, tanulással kapcsolatos. A csajok, a zene, a fészbúk vagy az online játszható játékok annál inkább. Mennyivel jobb lett volna mégis negyedikben vagy legalább hatodikban felvételiztetni! Akkor most nyugodtan lustálkodhatna!

Elérkezett január 19.-e. Megírta, hazajött. És mikor lehet megtudni valamit? Maaaaaaaaajd! Mert hát persze, hogy izgulunk, legalább az elért pontszámot hadd tudjuk meg minél előbb!  Aztán lehet osztani-szorozni, sorrendet felállítani.

Hivatalosan a központi írásbeli után 8 napon belül kell(ene) egy teljes munkanapot biztosítani a szülőknek és a tanulóknak, hogy megtekintsék, a kiértékelt dolgozatokat és akár másolatot készítsenek róluk. Február 7-ig pedig meg kell kapni az értékelő lapot, méghozzá személyesen. Az én értelmezésem szerint ez két külön határidő, ami két különböző dologra vonatkozik. Abban a budapesti gimnáziumban, ahol a gyerek írta a központit, ezt másképp értelmezik. Február 4-én lehet megnézni a dolgozatokat és megkapni az értékelő lapot. (Az általános iskolában meg már aznap kérik a felvételi lapot az iskolák sorrendjével.) Ha netán úgy alakul, akkor jogorvoslatra mikor lesz időm, lehetőségem?? Felhívtam a gimnáziumot, hogy nem tévesen írták-e ki a dátumot a honlapra, mert bizony más iskolákban már egy héttel korábban megtekinthetőek a dolgozatok. Jogszabályi ellentmondásra hivatkozva leráztak. Ezek után felhívtam az Oktatási Hivatalt is. Ott igazat adtak, valóban az iskola értelmezése téves. Hívjam fel az iskolát, hivatkozzak a jogszabályra. Mondtam, hogy már megtettem. Aztán a végén már az ügyfélszolgálatos hölgy kezdett lebeszélni, hogy bármit tegyek, hiszen ha 4-én látjuk csak a dolgozatot, akkor is bőven időben vagyunk még. Tényleg??? És akkor minek a jogszabály, ha mindenki azt csinál amit akar és ami neki kényelmes???

Szólj hozzá!

Címkék: blog gimnázium jogorvoslat értékelő lap Oktatási Hivatal központi írásbeli

A bejegyzés trackback címe:

https://magasban.blog.hu/api/trackback/id/tr315040964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása