HTML

Szárnyalj szabadon!

Friss topikok

Callanetics torna - avagy hogyan formáld tökéletesre az alakodat gyorsan, hatékonyan?

2013.02.15. 14:29 ARAS

A Callanetics torna a módszer kidolgózójáról, Callan Pinckneyről kapta a nevét. Magyarországon a 90-es évek közepe táján jelent meg a "kék könyv", amelyben képekkel illusztrálva írja le nagyon részletesen a mozdulatsorokat. A könyv olvasmányos, humoros, a fényképek valódiak. Nem kevesebbet ígér, mint azt, hogy 10 óra alatt 10 évvel fiatalabbnak érezheti magát az, aki rendszeresen végzi a gyakorlatokat. És nem is hazudik!

A módszer lényege, hogy nagyon apró, erőteljes és tudatosan irányított mozdulatokkal bírja munkára a mélyizmokat. A gyakorlat végzése közben szinte lelki szemeink előtt látjuk az éppen megmozduló izmokat. És ez a jó! Ez teszi lehetővé, hogy minden mozdulatra odafigyeljünk, pontosan hajtsuk végre őket. A torna alakformáló és megőrzi a lélek egészségét! Valóban néhány óra alatt óriási változás következik be! Könnyű rászokni! Ahogy a könyv is ígéri, egyszer csak azon kapod magad, hogy várod a pillanatot, amikor végre hozzáláthasz a gyakorláshoz! Ez lett a nap fénypontja! :-)

Amíg mozgással töltjük az időnket, a szervezetünk megtermeli magának azokat az anyagokat, amelyek örömérzetet okoznak az agyban. Ha ezek az "endogén opiátok" nem termelődnek megfelelő mennyiségben, akkor a szervezet hiánytüneteket mutat. Akkor aztán könnyű hirtelen kívülről, különböző szerekkel pótolni. Ez azonban ahhoz vezet, hogy a szervezet egyre kevésbé fogja termelni őket. Ördögi kör! Minél többet kap kívülről, annál kevesebb termelődik. Így aztán folyton éhezik és megint külső anyagokkal elégítjük ki a hiányt.

Ugye mennyivel jobb rászokni a tornára, mint mondjuk az evésre, az alkoholra, a dohányzásra, netán a vásárlásra vagy egyéb pótszerre? A mozgás az, ami a szervezet számára létfontosságú! Egészségessé teszi a testet és a lelket! Válts életmódot!

Szólj hozzá!

Címkék: blog életmód torna mozgás Callanetics

A bejegyzés trackback címe:

https://magasban.blog.hu/api/trackback/id/tr165077375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása