HTML

Szárnyalj szabadon!

Friss topikok

Ünnepek után

2012.12.28. 15:19 ARAS

Karácsony - Szilveszter

Az ünnepi készülődés során már hettekkel karácsony előtt sokan sütni kezdenek. Ilyenkor készülnek a sokáig elálló sütemények, például linzerek, mézeskalácsok. Közben összeáll az ünnepi menü terve, töltött káposztával, pulykával, hallal, ki hogyan szökta. Készül az elmaradhatatlan bejgli is, és néhány nappal szenteste előtt szinte már minden finom falat ott várakozik - vagy esetleg már felét netán az egészet meg is dézsmálta a család és lehet újrasütni. Aztán jön az ünnepi vacsora, a rokonlátogatás és a sok kóstolgatás, csomagolás egymásnak a finom falatokból. Az ünnepnek még szinte vége sincs, már túlette magát mindenki. A finom házi pálinkákat és borokat, pezsgőket még nem is említettük.

Néhány nap szünet, aztán már készül mindenki a szilveszterezésre: Ott figyel a hűtőszekrényben a hidegtál, virsli hegyek várakoznak. Újabb sütik sülnek. Újabb bevásárlás: rágcsálni való, üdítő, alkohol minden mennyiségben. Aztán buli, éjfélkor koccintás, tüzijáték, még buli. Másnap meg macskajaj. Újévi fogadalmak...

Diéta

Felmerül a kérdés: Hogyan diétázzunk? Drasztikusan vagy inkább lassabban érjük el a kívánt eredményt? Kinek a pap, kinek a papné! - tartja a mondás. Akkor sikerülhet rátalálni a nekünk megfelelőre, ha átgondoljuk, mit  is gondolunk a diétázásról. Mert a lényeg a fejünkben van! Mi van a diétáról, fógyókúráról a fejünkben? Mi a célunk vele? Néhány kilótol akarunk gyorsan megszabadulni, hogy újra beleférjünk a ruháinkba vagy életmód váltásra szántuk el magunkat? 

Hogyan szabadulj meg gyorsan néhány kilótól?

Egyik ismerősöm az ünnepek elteltével, január elején mindig kemény diétába kezd. Két hétig semmit sem eszik, csak folyékonyat fogyaszt. Napi háromszor fogyókúrás turmixitalt, zöldséglét - csak levet, a zöldséget nem! És iszik 3 liter vizet. Ennyi. Ja, rengeteget tornázik mellette, a turmixital ugyanis jelentős mennyiségű fehérjét tartalmaz, így még erre is jut energiája. Ezzel garantáltan le is dob 5-6 kg-ot a két hét alatt. Ő csak az ünnepek alatt felszedett feleslegtől akar ilyenkor megszabadulni.

Hosszútávú eredményeket akarsz? - Változtass!

40 felett szültem a kislányomat és hozzászoktam a várandós és a szoptatós időszak alatt a közös étkezések során a finom pékárukhoz, amelyekről most nehéz lemondanom és amelyek rengeteg szénhidrátot, méghozzá gyorsan felszívódót tartalmaznak. Ezekre gyakran kerül lekvár, nutella, méz, megiszok még hozzá egy jó adag tejeskávét és máris többet ettem szénhidrátból, mint amennyit egész nap lehetne. Ebéd után kívánok valami édességet, délután újabb kávézás. Vacsoránál újra együtt a család, szendvics friss zsemléből, egy pohár tej, egy kis édesség, mogyoró vagy egyéb rágcsálni való. Ez rengeteg!!!

Gondoltam, én is kipróbálom volt kolléganőm újévi diétáját, de valahogy nem tudom rávenni magam "műital" fogyasztására. És még drága is! Ezért azt gondoltam, visszatérek a korábban már jól bevált - de az évek során sajnos elhagyott - életmódomhoz. Lehet, hogy így az 5-6 kg nem kettő, hanem mondjuk 4-5 hét alatt megy le, de nem bánom, maradjunk a természetesnél!

A "csak folyadék" eleinte rendben: reggel, délben és este turmix (igazi Cserpes tejből), ilyenkor télen mondjuk banán, esetleg lehet fagyasztott - aki megteheti, annak friss - bogyós gyümölcs. Később áttérek a zabpehelyre sok gyümölccsel regglire. (Sok rost, lassan felszívódó szénhidrát) Zöld tea minden mennyiségben. 2-3 liter víz, amennyit sikerül meginni. Palack a konyhaablakban, hogy mindig lássam. Régen nem kávéztam, erről is örömmel lemondok! A diéta idején az alkoholt is száműzöm az étrendből, később viszont apósom fantasztikus borát beépítem az régi-új életmódomba: ebéd után egy fél pohár vörösbor. Ebédre valami saláta vagy párolt zöldség, esetleg hal. Egy időben egyáltalán nem fogyasztottam húst, és akkoriban éreztem magam a legjobban. A hosszútávú cél: visszatérni a húsmesntes, lacto-vega étrendhez. Vacsorára egy pohár tej, joghurt vagy túró, esetleg turmix. DE! Este 6 után semmi!!! Csak víz!

Callanetics torna napi szinten! (Csak a 15 perces, az viszont ha lehet naponta kétszer.) Aki próbálta, az tudja, hogy nagyon hatásos és egyáltalán nem megterhelő, diéta mellett is simán végezhető! Aki még nem próbálta, annak ajánlom figyelmébe!  Nem csupán a testet, a lelket is karban tartja!

10kg felett

A fent említett két módszer azoknak szól, akik viszonylag kevés, 5-6, max. 8-10 kg-tól akarnak megszabadulni. Azoknak, akiknek több a súlyfeleslegük, talán rémisztőnek hangzik ez az utóbbi megoldás is, bár szerintem sokkal szelídebb az első módszernél. Természetesen fontos a fokozatosság elvét betartani! Aki 10 kg-nál több súlyfeleslegtől szeretne megszabadulni, az ne itt kezdje! Nekik talán ajánlatosabb a "felezéses diétát" választaniuk először. Mindent egyél ugyanúgy, de mindenből csak a felét! Kis trükk: tedd kisebb tányérra, akkor "többnek" fog látszani! :-) 

 

Neked mi a módszered? Neked mi vált be?

Szólj hozzá!

Címkék: blog életmód diéta torna Karácsony

A bejegyzés trackback címe:

https://magasban.blog.hu/api/trackback/id/tr924984909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása