HTML

Szárnyalj szabadon!

Friss topikok

Utazzon velem!

2013.01.26. 22:33 ARAS

Kedves, idős - talán mondhatom így - barátnőm, Ági írt egy könyvet, amely magánkiadásban jelent meg nemrégiben. Többek rábeszélésére fogott bele az írásba. Azokról az utazásairól szól a könyv, amelyeket idegenvezetőként és magánemberként a 80-as évek elejétől a 2000-es évek elejéig tett szerte a világban és Magyarországon.

A különböző országokat, népeket, embereket, látnivalókat a saját szemüvegén keresztül, érdeklődésének, életkorának, neveltetésének és a rendszerváltásnak a tükrében mutatja be. Nem útikönyvről van szó, inkább kedvcsinálóról utazáshoz, közeli és távoli kultúrák, népek megismeréséhez. Magával ragadóan ír a társasutazások során a kollégákról, vendéglátókról, utastársakról vagy épp a magánutazások alkalmával az ismerősökről, rokonokról szerzett tapasztalatokról. Ír a városlátogatásokról és azokról a látnivalókról, amelyek csak a szabadidejébe vagy a fakultatív programokba fértek bele, mégis olykor fontosabbnak, érdekesebbnek tűntek mint a "kötelező" program.

A napokban épp azon gondolkodtam, milyen jó lenne egyszer vele együtt utazni valahová! De már egy közös ebéd vagy vacsora is jólesne, ha más nem egy kávéházi, cukrászdai beszélgetés. Szeretem hallgatni az elbeszéléseit, történeteit, zenéről, utazásról, háborúról, családról egyaránt. Közeleg a 83. születésnapja. Talán sikerülhet...

Szólj hozzá!

Címkék: blog születésnap könyv utazás

A bejegyzés trackback címe:

https://magasban.blog.hu/api/trackback/id/tr15045611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása